BPA-arbejdsgiver

Temadag om Ansættelsessamtalen
- et kursus i teori og praksis

Indhold

Formiddagen bruges til at forberede den gode samtale.
Vi gennemgår Ansættelsesprocessen og sætter fokus på hvilke ting det er vigtigt at have taget stilling til hvornår i ansættelsesprocessen.
Vi laver en job og personanalyse - hvad er det for et job/hvad skal det være for et menneske. Vi kommer til at arbejde med en personprofiløvelse for at skærpe deltagernes bevidsthed om deres egen personprofil som leder.

Der laves en struktur for selve samtalens forløb.

Efter frokost er det tid til egentlig træning i gennemførelse af en ansættelsessamtale. Ved hjælp af forumteaterets skuespillere vil der blive lejlighed til egentlig træning af samtalen.

Afhængig af gruppen kan der blive tale om to forskellige former for forum. Der spilles scener med en ansættelsessamtale som ikke er optimal. Kursisterne skal herefter instruere skuespillerne i hvad det var de gjorde forkert og rette op på forløbet.

Deltagerne beskriver selv en ansættelsessamtale som de gerne vil arbejde med - den kan være oplevet eller tænkt i fællesskabet og indeholde alle de ting som kan være svære/særlige i denne særlige type ansættelse.

Forumteater formen afgøres på dagen afhængig af gruppen. Det kan enten gennemføres sådan at deltagerne alene instruerer - eller de kan deltage som den der har samtalen.

Dagen afsluttes med en systematisk vurdering og beslutning på basis af den foregående proces. Her vil skuespillerne også deltage med deres oplevelser af hvordan det var "at være til ansættelsessamtale".
Forum teater formen inviterer deltagerne med på en opdagelsesrejse, hvor virkeligheden trækkes ind til fælles udforskning. Professionelle skuespillere opfører problematiske situationer fra deltagernes hverdag, og deltagerne kommer med løsningsforslag, som skuespillerne med det samme afprøver på scenen.

En temadag med forumteater indeholder teater, dialog, oplæg og øvelser - alle er aktive. Erfaringer udveksles, erkendelser opnås, latteren samler og nye veje åbnes.

Teori: Susanne Westhausen, Kooperationen

Forumteater: Margit Højlund Simonsen - Joker. Skuespillere: Ole Hinsch (Absolut forum, Teater Turnaround) og Puk Scharbau (Actors.inc., Teater Turnaround)