MUS-samtaler

En medarbejderudviklingssamtale er et nyttigt og praktisk personalepolitisk værktøj, der giver dig som arbejdsgiver og dine medarbejdere mulighed for at tage en snak om den daglige arbejdssituation samt medarbejdernes faglige og personlige udvikling på en planlagt og struktureret måde. Samtalen giver jer mulighed for i fællesskab at udpege og planlægge de indsatsområder, der fremover skal være fokus på for den enkelte medarbejder.

Når man som arbejdsgiver skal i gang med at holde medarbejderudviklingssamtale er det vigtigt, at man gør sig grundige overvejelser om, hvad arbejdspladsen har behov for og er parat til. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at tilpasse den måde du afholder samtalen på, så den kommer til at passe på netop jeres arbejdsplads. Det er vigtigt, at huske på at medarbejderudviklingssamtalen ikke kan erstatte samtaler om arbejdsopgaver, udfordringer i hverdagen og eventuelle konflikter. Medarbejderudviklingssamtalen erstatter således ikke den løbende dialog mellem leder og medarbejder.

Der er ingen krav til, hvordan opgaven skal gribes an, eller hvilke konkrete emner samtalen skal eller bør indbefatte. Men en medarbejderudviklingssamtale kan blandt andet bruges til at kortlægge medarbejdernes udviklingsbehov, lave aftale om kompetenceudviklingsaktiviteter, tale om gensidige krav og forventninger til jobbet, og til at få en god og konstruktiv dialog, hvor I sammen forsøger at forene arbejdspladsens mål og krav med medarbejderens personlige udviklingsønsker.

Som sagt, så er der ingen krav til hverken fremgangsmåde eller indhold, men som inspiration og til understøttelse af medarbejderudviklingssamtalen kan du her på www.bpa-arbejdsgiver.dk finde materiale, som du kan vælge at lade dig inspirere af, og bruge det af det som du synes passer til jeres virkelighed.

Materiale til download

Sådan bruger du materialet (doc)

Forberedelse - leder (doc)

MUS samtaleskema - leder (doc)

MUS aftaleskema - leder (doc)

MUS forberedelse - medarbejder (doc)